6 Ağustos 2019 Salı

Wild Wild Country


Provokatör mistik olarak ün salan Osho ve hakkındaki belgesel Wild Wild Country. 

Belgesel sonrası  biyografisine tekrar göz gezdirme ihtiyacı hissettim. Önce izlediğim kareler ile okuduğum paragraflar arasındaki bağlantılar geldi aklıma. Sonrasında, her söylenen ve öğretilen bilgiyi sorgulamadan kabul etmenin manasızlığı.

Senelerdir süregelen ve doğru kabul edilen ne varsa, onlar da nasibini alıyor elbette. Nihayetinde, 'aşkta ve savaşta her şey mübahtır' gibi bir algı varken, insanların yaptıkları nasıl değerlendirilebilir ki!
Kitabında Patanjali' den alıntı vardır. "Yapılacak ilk şey bağlanmamaktır." Ve ardından ekler; "...birini tercih et, ama ona bağlanma."

Anlaşılan o ki,  lider vasfı taşıyan insanlar bağlanmamak gerektiğini vurgulamalarına rağmen, kendi öğretileri doğrultusunda girdikleri yola bağlanabiliyorlar. Belirli bir ilgi ve güç sonrasında, maneviyat  ticari bir hale dönüşebiliyor.

Bir guru ve 'hayranları'. Son zamanlarda diğer yoga ustaları ile alakalı da bazı söylemlere denk geliyorum...ve elbette o ekolden gelenlerin savunmalarına. ' Kim bilir zamanında kaynaklar daha fazla olsa ve belgesel çekilebilse, başka kimler hakkında neler öğrenilebilirdi!' diye düşünmeden edemiyorum. 

Belgeseli izleyin derim. Sonrasındaki hissiyat sizi ilgilendirir.

İyi seyirler. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder